Elhunyt a legendás filmes, Scorsese és Coppola is mindent neki köszönhet

2024. május 12. 15:45

Roger Corman 98 éves volt.

2024. május 12. 15:45

Nyitókép: LOIC VENANCE / AFP

Elhunyt Roger Corman, aki alacsony költségvetésű filmek százait rendezte és gyártotta. A rendező-producernek olyan későbbi sztárok köszönhették a karrierjüket, mint Jack Nicholson, Martin Scorsese vagy Robert De Niro – írta a Variety.

Amikor belefáradt a rendezésbe, megnyitotta az ajtót Hollywoodban olyan tehetséges fiatal pártfogoltak előtt, mint Francis Ford Coppola, Martin Scorsese, Jonathan Demme, Peter Bogdanovich és Ron Howard.

A lap ismertette, hogy a filmes május 9-én halt meg a kaliforniai Santa Monicában lévő otthonában, családtagjai körében.

Forradalmi és ikonikus alkotások

„Filmjei forradalmiak és ikonikusak voltak, megragadták egy kor szellemét. Amikor megkérdezték tőle, hogyan szeretné, hogy emlékezzenek rá, azt mondta: 

»Filmkészítő voltam, csak az voltam«

olvasható a gyászoló család közleményében.

A filmes közel öt évtizeden át olyan filmek elkészítésében is részt vett, mint a Rémségek kicsiny boltja, A Keresztapa vagy A bárányok hallgatnak.

Corman 98 éves volt.

 

 

Összesen 392 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-91
2024. június 01. 00:32
🍓 ️ ­É­r­­­t­­­é­­­k­e­­­l­d­­ ­­a­­ ­­­s­­z­e­x­­­i­ ­­p­­­u­­­n­­­c­i­m­­­a­t­­­ 👉 𝐖­𝐖­𝐖­­.­­­𝐗­­𝟏­𝟖­­­.­­­𝐅­­𝐔­𝐍
iphone-3
2024. május 12. 17:29
nyugodjon békében.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!